Kunst

Mit galleri

Jeg er en autodidakt kunstner der finder glæde gennem billedkunstens mange spændende facetter. I en menneskealder har jeg været inspireret af et utal af anerkendte kunstneres udtryksformer, som har resulteret i, at jeg i dag foretrækker at udtrykke  min glæde  ved farver gennem et uforpligtigende og ydmygende artistisk udtryk . Jeg bevæger mig indenfor nonfigurativ ekspressionisme, hvor det er farver og former, der formidler tanken bag maleriet.

Jeg er vidt berejst, og har gennem mange års ophold i forskellige dele af verden fået inspiration til min kunstneriske udfoldelse.

 

I 1970’erne opholdt jeg mig i arbejds øjemed i Venezuela, hvor interessen for latinamerikansk kultur og kunst i realiteten blev tændt. Efterfølgende opholdt vi os i den Dominikanske Republik, hvor det spanske element i kunsten yderligere blev fremmet.  I 1980’erne levede familien først i Ecuador, hvor mødet med den gamle Inka kultur gav en helt fantastisk inspiration til malerkunsten, og senere i Costa Rica, hvor Mellemamerikas aggressive kunstformer ligeledes gjorde stort indtryk.

 

Fra 1987 til 2000 levede min familie og jeg i USA, hvor indtrykkene blev mere sofistikkerede. De første par år i USA boede vi i New York, men efterfølgende blev bopælen skiftet ud med den solrige stat Florida, hvor endnu et væld af oplevelser og indtryk kunne tilføjes listen af kunstneriske indtryk.

 

Efter min tilbagevenden til Danmark blev det muligt for mig at foretage transformationen fra international forretningsmand til billedkunstner, hvilket har øget glæden ved farver i kunst, som jeg i min pensionisttilværelse velvilligt deler med andre.

Med baggrund i de kulturelle og geografiske områder, hvor jeg har opholdt mig i store perioder af mit liv, har det ikke være vanskeligt at få inspiration til kunstnerisk udfoldelse, og man vil da også kunne finde refleksioner i min kunst fra adskillige af de epoker, hvor jeg har boet og arbejdet i udlandet.


Hovedparten af mine kunstværker ligger indenfor nonfigurativ ekspressionisme, hvilket er den udtryksform som passer mig bedst og giver afløb for min umiddelbare nysgerrighed, der i en menneskealder har været et kendetegn for mig.


Jeg har haft mulighed for at udstille  nogle af mine værker privat samt i en række forskellige gallerier, hvor jeg har nydt anerkendelse for den lethed og glæde som farverne og motiverne synes at udstråle. 

Min første solo-udstilling i Danmark fandt sted på Galleri Fuglsang på Ærø. Mine billeder blev udstillet under temaet "Glæden  ved Farver i Kunst", og udstillingen blev et tilløbsstykke, ikke mindst fordi ejerne af Galleri Fuglsang havde skabt et fantastisk galleri miljø. som et utal af kunstinteresserede holder af at besøge.  


I 2011 udstillede jeg igen på Galleri Fuglsang, men denne gang sammen med min kone Dorte, som har et meget kreativt udtryk i sine malerier. Vi udstillede under temaet Kunstnerisk farveduet, som indikerer det gode parløb, der opstår når vi begge sætter penslerne til lærredet. Vi har efterfølgende udstillet flere gange sammen under fællesbetegnelsen "Farveduetten", hvilket har givet os rigtig mange kunstneriske oplevelser


I Danmark har de mange kunstværker været udstillet følgende steder:


Galleri Fuglsang, Bregninge, Ærø 2008 - 2011

Toldkammeret, Helsingør            2008

Kulturhuset "Bølgen", Ålsgaarde  2013

"Skurbyen", Hornbæk                  2014

Egebæksvang Sognehus               2014 - 2015 - 2017 - 2019

"Kunst på Molen", Hornbæk     2014 - 2015 - 2016 - 2018 - 2019

Scandlines Terminal, Helsingør    2015 - 2017

Kontorhotel 24-7, Hvidovre          2015

Spanske Kulturforening, Nivaa     2016 - 2019

Galleri Store Kro, Fredensborg    2016 (Forår og Efterår)

Galleri X-Porten, Hundested       2018


Et udvalg af de skabte kunstværker er vist separat.